0
× DOMOV STORITVE REFERENCE O NAS BLOG KONTAKT SPLETNA TRGOVINA

Obnova kamnitih površin

Domov > Storitve > Obnova kamnitih površin
Obnova kamnitih površin

Naravni kamen je lep, reprezentativen del narave, ki lahko s pravilno nego in pri primernih pogojih ostane nespremenjen skozi stoletja. V arhitekturi ga uporabljamo že od samega začetka človeške civilizacije in prav zaradi uporabe kamna, kot osnovnega gradnika, mogočne zgradbe kljubujejo času še tisočletja po zatonu civilizacij njihovih graditeljev.


STORITVE

1. Čiščenje in nega: Stare ali nove kamnite površine očistimo profesionalno s čistili priznanih blagovnih znamk, ki so bodisi univerzalna ali pa izdelana za točno določeno vrsto umazanije na točno določeni vrsti kamna. Pri čiščenju in negi je vrsta kamna nadvse pomembna. Določeni kamni niso odporni na kislinska čistila in zahtevajo posebno obravnavo in nego.

2. Impregnacija in pred impregnacija: Z impregnacijo kamen zaščitimo pred zunanjimi napadi umazanije in mu s tem izrazito podaljšamo življenjsko dobo. Nekateri impregnatorji lahko poglobijo barvni ton kamna in poudarijo njegovo strukturo. Svetujemo, da se kamnite plošče pred polaganjem zaščitijo z vseh 6 strani s pred impregnacijo, saj s tem preprečimo vdor umazanije z vseh strani.

3. Kristalizacija: S kristalizacijo kamnu povrnemo visok sijaj. Ločimo mehansko in kemično strojno poliranje -kristalizacija kamnitih površin (marmor in granit).

4. Diamantno brušenje in poliranje do visokega sijaja: Diamantno brušenje in poliranje pomeni popolno obnovo kamnitih površin. Kamen je po diamantnem brušenju in poliranju kot nov.

5. Diamantno krtačenje kamnitih površin: Kamnito površino diamantno krtačimo, da na koncu dobimo antični videz.

6. Peskanje: Sistem nizkotlačnega čiščenja z uporabo različnih medijev. Tehnološko dovršen sistem nizkotlačnega ekološke čiščenja, ki omogoča kontroliran proces brez poškodb na materialu. Uporablja se večinoma pri konzervatorskih delih.

7. Restavriranje: Demodulacija poškodb na kamniti površini in površinska obdelava dopolnjenih mest. Sanacija razpok, odstranjevanje bioloških dejavnikov propadanja in drugih oblog. Zaščita z najprimernejšim impregnatorjem.


VRSTE IN LASTNOSTI

  • Naravni kamen

Pri naravnih kamnih je treba razlikovati med trdimi in mehkimi kamni. K trdim kamnom štejejo: granit, gnajs, kvarcit in porfir. K mehkim kamnom pa štejejo peščenjaki, apnenci kot je marmor (Thassos, Carrara, Estremoz, Palisandro itd.), Jura – marmor, Solnhofer, Travertin, Botticino in Trani.

  • Umetni kamen

Umetni kamen je sestavljen iz delcev naravnega kamna, ki so vezani v celoto z umetnimi smolami ali cementom. Umetni kamen vezan s cementom je npr. beton ali terrazzo. Kamen vezan z umetnimi smolami je npr. Agglo-marmor, Agglo-granit ali Breton (Marmor Hotavlje).

  • Občutljivost na kisline

Določeni naravni kamni so sestavljeni pretežno iz kalcijevega karbonata. Označujemo jih za apnence. Apnenec kot npr. marmor je kislinsko občutljiv. Ravno tako so kislinsko občutljivi umetni kamni vezani s cementom kot je beton. Zato je treba vino ali sadne sokove takoj odstraniti s površine. Čiščenje teh kamnov s kislinskimi sredstvi se odločno odsvetuje.Zastopamo blagovne znamke
AKEMI
DR. SCHNELL
ATRAMEX-THEDRA
FALA (P-line)
IPC
WIRBEL
SANTOEMMA
FALPI
UNGER
TTS
KGS
3M
LANTANIA
© 2019 Prosen com d.o.o. Vse pravice pridržane. bplanet.si