0
Kosarica mobilno
× DOMOV STORITVE REFERENCE O NAS BLOG KONTAKT SPLETNA TRGOVINA
Domov > Blog > Generalno čiščenje pokritega olimpijskega bazena Kranj
Generalno čiščenje pokritega olimpijskega bazena Kranj
08.09.2023

Po končani poletni sezoni se znova odpira Pokriti olimpijski bazen v Kranju.

Bazenski kompleksi zahtevajo visoko stopnjo čistoče in higiene. Pri čiščenju je potrebno uporabiti kislinska in alkalna čistila za odstranjevanje anorganske in organske nečistoče. Zelo pomembna je tudi pH vrednost vode v bazenih, kjer mora ta znašati med 7,2-7,4 pH. Največji problem v bazenih so mikroorganizmi in alge, saj jim topla voda ponuja idealne pogoje za rast in razvoj. To povzroči sluzaste zelene obloge na tleh, stopnicah in stenah bazenov. Slednje preprečimo z dezinfekcijskimi sredstvi kot sta klor in aktivni kisik, ki imata poleg dezinfekcije tudi oksidacijsko sposobnost. Sredstva za preprečevanje alg uporabimo pred polnitvijo bazena z vodo.

V podjetju Prosen Com že vrsto let prisegamo na čistila nemškega proizvajalca FALA, ki ima tudi posebno linijo, namenjeno čiščenju bazenskih kompleksov. Za generalno čiščenje bazenskih ploščic uporabimo čistili FALA POOL-S POWER in FALA POOL-A POWER.

FALA POOL-S POWER
je namenjen odstranjevanju apnenca, urinskega kamna, rjastih madežev in tudi maščob. Primeren je za obdelavo s penastim topom. Nastala pena ima optimalen oprijem na navpične površine.
FALA POOL-A POWER pa je visoko alkalno posebno čistilo za odstranjevanje mineralnih usedlin, ki se pojavijo v vodi z visoko vsebnostjo mineralov (apnene, soliter, silikati). Odstranijo se tudi trdovratne organske usedline.

Ko je bazen enkrat očiščen in pripravljen na novo kopalno sezono, je potrebno vzdrževalno čiščenje bazenske školjke, sten in dna bazena. To opravimo s čistilnim robotom večkrat tedensko. S tem preprečimo nabiranje in rast alg, apnenčastih oblog in zbiranje proste umazanije, ki pride v bazen skupaj s kopalci.

Pohodne površine bazenskega kompleksa se čistijo po intervalni metodi z menjavo kislinskega in alkalnega čistila. S tem se prepreči t. i. plastenje umazanije. Za najbolj optimalen učinek s kislinskim čistilom (FALA POOL-S) čistimo v ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah, alkalno čistilo (FALA POOL-A) pa uporabimo ob torkih, četrtkih in sobotah.

FALA POOL-S je kislinsko čistilo, ki temeljito odstrani ostanke mila in apnenca na vseh kislinsko odpornih materialih. Na površini pusti sijaj. Razmerje tega čistila je 1:40, pri trdovratni nečistoči pa se lahko uporabi tudi koncentrat. Pri pripravi raztopine ne smemo uporabiti tople vode, saj se s tem zmanjša učinek kisline.
Za odstranjevanje maščobe in druge nečistoče v bazenih pa uporabimo čistilo FALA POOL-A, ki je primerno za uporabo na vseh alkalno odpornih površinah. Razmerje redčenja je 1:50, pri trdovratnejši umazaniji pa se razmerje poveča na 1:10.
Pri vzdrževalnem čiščenju pa se uporablja tudi higiensko čistilo FALA POOL-DES, namenjeno bazenom, savnam in sanitarijam.

Pogosta vprašanja
Čistimo na območju cele Slovenije in tudi v tujini. Generalna čiščenja opravljamo tudi na Dunaju, v Celovcu in Zagrebu. Kamnite površine obnavljamo po celem svetu, od Singapurja, Cadiza do Miamija.

Da, sedežne garniture čistimo z ekstrakcijo s profesionalnimi čistili znamk Santoemma in Atramex.

Za odstranitev voskov svetujemo Akemi Wax Stripper. Madež se lažje odstrani, če je še svež.

Za odstranitev oljnih madežev s kamna svetujemo uporabo Akemi Oil Paste. Madež se lažje odstrani, če je še svež.

Betonski tlakovci se lepo očistijo z visokotlačnim čistilcem in primernim čistilom.

Za čiščenje katrana so primerni izdelki proizvajalca AKEMI. Dobite jih v naši trgovini.

Ostanke lahko lepo očistite s čistilom AKEMI Anti Green Power.

Zastopamo blagovne znamke
AKEMI
DR. SCHNELL
ATRAMEX-THEDRA
FALA (P-line)
IPC
WIRBEL
SANTOEMMA
FALPI
UNGER
TTS
KGS
3M
LANTANIA
© 2019 Prosen com d.o.o. Vse pravice pridržane. bplanet.si